Pimeneviä syysiltoja piristää kummasti kuppi kuumaa ja itseleivotut herkut. Tänään päätin tehdä iltapalaksi täytettyjä juustosarvia. Perinteisesti olen käyttänyt ihanaisen Anni Helena -reseptivihkosen ohjetta, jossa nostatukseen käytetään hiivaa. Halusin kokeilla vaihteeksi helpompaa taikinaohjetta, josta muokkasin oman näköisen. Täytteeksi lisäsin omia lempiherkkujani, jotka tekevätkin sarvista erittäin maukkaita. Vuohenjuuston voi hyvin korvata esimerkiksi fetalla, teinkin miehen mieliksi muutaman salami-kinkku-feta sarven. Helppoa, nopeaa ja hiton hyvää, suosittelen! :)

Taikina:

4 dl vehnäjauhoa

2,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

50 g voita

1 prk kermaviiliä

1 dl emmental-juustoraaste

Täyte:

Vuohenjuusto

Aurinkokuivatut tomaatit

Siemeniä (esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemenet)

Voiteluun kananmunaa ja päälle emmental-juustoraastetta

Sekoita ensin leivinjauhe ja vehnäjauho kulhossa. Lisää suola, pehmeä voi, kermaviili ja juustoraaste. Sekoita seos käsin tasaiseksi taikinaksi, lisää jauhoa tarvittaessa. Kauli taikinasta pyöreä levy, halkaisija noin 30 cm. Leikkaa levy kahdeksaan osaan esimerkiksi leivinpyörällä. Lisää kolmioihin paloitellut täyteainekset ja pyöritä rullalle aloittaen leveämmästä reunasta. Voitele sarvet munalla ja lisää juustoa tai siemeniä pinnalle. Paista 225 asteessa noin 15 min.

Sarvet-normal.jpg