Syksyllä pakkasenraikkaita puolukoita on mukava käyttää leivonnassa. Päätin testata makean daimin ja kirpsakan puolukan yhdistelmää käyttäen takuuvarmaa muffinssireseptiäni. Hyvin tuntui toimivan :) Lisää makunautintoa tuo kuppikakku -tyylinen kuorrute.

Taikina:

- 125 g voita

- 1,5 dl sokeria

- 2 munaa

- 1 tl vaniliinisokeria

- 3,5 dl vehnäjauhoa

- 2 tl leivinjauhetta

- 1 prk kermaviiliä

- 2 dl puolukoita

- 1 dl daim-ruohetta

Kuorrute:

- 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

- 1 prk (125 g) ranskankermaa

- 2 dl tomusokeria

- daim-rouhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kermaviilin kera. Sekoita lopuksi taikinaan rouhittu daim ja puolukat. Jaa taikina muffinssivuokiin n. 12 kpl ja paista 175 asteessa n. 30 minuutin ajan. Sekoita kuorrutusta vasten tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinsien päälle lusikalla tai pursottimella. Ripottele päälle daim-murua.

Daim-puolukkamuffinssit-normal.jpg