Jos sie mis tarviit hyvää piirakkaa ni täs o siul sellane! Suosikkipitsan innoittamana kehitin tämän makoisan piirakan läheisten iloksi. Piirakan pohjaan ei lisätä margariinia eikä voita, ja näin ollen se on hieman tavallista kevyempi. Barbeque -kastikkeen voi toki ostaa valmiina kaupastakin, mutta itsetehtynä siitä saa erittäin maukkaan, suosittelen kokeilemaan! :)

Pohja:

- 2 dl vehnäjauhoa

- 1 dl grahamjauhoa

- 1 tl leivinjauhetta

- 1 tl suolaa

- 1 prk (200 g) maustamaton jugurttia (esim. kreikkalainen)

- 2 rkl oliiviöljyä

Täyte:

Barbeque-kastike:

- 1 sipuli, 2 valkosipulin kynttä, 2 dl colaa, 0,5 dl ketsuppia, 2 rkl sitruunan mehua, 2 rkl raakaruokosokeria, 2 rkl punaviinietikkaa, 1 tl suolaa, 2 tl savustettua paprikajauhetta ja 1 tl chilijauhetta

- 300 g broilerin filettä

- ananasta

- sinihomejuustoa

- juustoraastetta

Valmista ensin barbeque-kastike kattilassa. Hienonna sipuli ja valkosipuli erittäin pieneks ja kuulota niitä tilkassa öljyä. Lisää sitten muut aineet kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä 20-30 min välillä sekoittaen. Sekoita kulhossa pohjataikinan kuivat aineet ja lisää lopuksi joukkoon jugurtti ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele piirakkavuokaan jättäen pienet reunat. Esipaista pohjaa noin 10 min 200 asteessa. Paista broilerin fileet pannulla kypsiksi ja leikkaa paloiksi. Levitä barbeque-kastiketta esipaistetun piirakan pohjalle, kastikkeesta riittää tarvittaessa kahteenkin piirakkaan. Lisää broileria, ananasta, sinihomejuustoa maun mukaan. Ripottele lopuksi juustoraaste piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

bbq-kanapiirakka.jpg